Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

За сприяння Іллі Сагайдака в Святошинському районі відбулася благодійна медична акція

Опубліковано 20 листопада 2014 року о 15:24
фото

20 листопада 2014 року в Святошинському районі столиці, за сприяння голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Іллі Сагайдака, в  межах Всеукраїнської благодійної програми «ДОБРО-ЛЮДЯМ», Громадською організацією «Територія Безпеки», Міжнародним благодійним фондом «Сприяння розвитку медицини» та Київським благодійним фондом «Діабетик» були проведені безкоштовні медичні консультації лікарями-офтальмологами та експрес-діагностика на наявність цукру в крові для мешканців Святошинського району.

Голова району показав особистий приклад та разом із державними службовцями Святошинської районної адміністрації та пересічними мешканцями району пройшов обстеження зору та експрес-аналіз крові на цукор.

«Міцне здоров'я - запорука довгого і щасливого життя. Регулярні профілактичні огляди дозволяють зберегти здоров’я населення, адже вчасно виявлена хвороба краще піддається лікуванню», - зазначив районний очільник.

Ілля Сагайдак звернув також увагу на те, що святошинці мали нагоду отримати безкоштовне консультування, а це для пенсіонерів та малозабезпечених верств населення теж вагомий стимул для того, аби пройти обстеження.

«Такі акції повинні започаткувати систему постійних безкоштовних медичних консультацій із залученням вузькопрофільних фахівців», - наголосив голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак.

Безкоштовне обстеження - пілотний проект Фонду, в Святошинському районі проводиться вперше. Зараз триває робота над тим, аби такі консультації проводилися на постійній основі та надавалися лікарями з усіх напрямків і згодом стали альтернативою районним поліклінікам.

Ініціатором обстеження крові на рівень цукру виступив фонд «Діабетик». Ця фундація створена людьми, яким проблема цукрового діабету відома не з чужих слів, - її засновниками є люди, хворі на цукровий діабет, або близькі родичі хворих.

Вчасне діагностування діабету дозволяє скоригувати дієту та якомога раніше почати лікування. Кожна людина, незалежно від віку, повинна щонайменше двічі на рік проходити обстеження на вміст глюкози в крові. Нормальні показники складають 3,6-6,3 мм/л, у  випадку, коли показники вище зазначених, пацієнт повинен терміново звернутися до лікаря-ендокринолога. Під час обстеження було виявлено 10 осіб з підвищеним рівнем цукру в крові, їм було рекомендовано звернутися за консультацією до профільного спеціаліста.

Цього дня пацієнти могли також отримати консультацію офтальмолога та, за призначенням лікаря,  отримати безкоштовні окуляри.

Консультування відбувалося у приміщенні КП «РЕО-2», керівник  якого, Валентин Фокін, є представником Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» і докладає чималих зусиль для втілення благодійних акцій у районі.

Ілля Сагайдак також ознайомився із роботою Центру з надання допомоги малозабезпеченим верствам населення, який також розташований на території КП «РЕО-2». В межах благодійної акції видавалися набори, що складалися з теплих речей, постільної білизни, ковдр.

Допомогу отримали 30 осіб з числа  малозабезпечених.

 

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux